Maleït Català!
Albert Salvadó

Histórico

Maleït Català!

Advertisement

Novela disponible en Catalán


Qui es va amagar darrere del nom d'Alí Bei? Es deia Domènec Badía i va néixer a Barcelona durant la segona meitat del segle XVIII. En poc de temps esdevingué un dels personatges més encisadors de la nostra història: aventurer, viatger, dibuixant, esc ...

5€ Gratis por registrarte en Fintonic


Puedes comparlo a través de tiendas externas

Maleït Català! - Albert Salvadó


Advertisement


Nombre: Maleït Català!


Escrito por: Albert Salvadó

Tipo de documento: EPUB   

Tipo: Ficción

Género: Novela

Temas: Histórico

Número de páginas: 241

Idioma del fichero: Catalán

Año de publicación: 2004
SINOPSIS:

Qui es va amagar darrere del nom d'Alí Bei? Es deia Domènec Badía i va néixer a Barcelona durant la segona meitat del segle XVIII. En poc de temps esdevingué un dels personatges més encisadors de la nostra història: aventurer, viatger, dibuixant, escriptor i espia al servei d'uns quants països. Va viatjar per tot el Mediterrani fins a arribar a terres islàmiques on, per poder passar desapercebut, va adoptar una nova personalitat. Es va fer circumcidar a Londres, es va disfressar de príncep turc, va exercir la poligàmia, mentre deixava una esposa a Espanya, va espiar a les ordes de Godoy, va ser el primer occidental capaç d'entrar a La Meca, es va posar al servei de Napoleó... i va viure una vida real que supera a tot el que una fèrtil imaginació és capaç d'engendrar.

Aquesta obra està dividida en tres parts, que conformen la trilogia de L'Ombra d'Alí Bei i representen una visió àcida, no exempta d'humor, del món de la política en què hi ha cabuda per estranys, arribistes, pocavergonyes, traïdors, aprofitats...

La seva etapa a Espanya n'és la primera part.

A finals del segle XVIII i inicis del XIX, Europa ha perdut el rumb. La Revolució Francesa canvia tots els plantejaments, la monarquia absoluta toca al seu fi, Anglaterra i Espanya es disputen la supremacia a l'Atlàntic i al Mediterrani, i França s'enfronta a tots els seus veïns, mentre Rússia ho contempla tot des de la llunyania.

Enmig de tant d'enrenou, Godoy, l'home que manega els fils del poder a Madrid gràcies a la seva estreta relació amb la reina Maria Lluïsa, té damunt la taula un curiós tractat de globus i màquines aerostàtiques firmat per Polindo Remigio. Els Serveis d'Intel·ligència britànics es pregunten qui és aquest home, perquè saben molt bé que el primer ministre espanyol és calculador i perillós.

La màquina de l'espionatge es posa en marxa i arriben les primeres sorpreses. Polindo Remigio no existeix. Llavors... què o qui s'amaga darrere d'aquest nom?

A partir d'ací s'inicia una investigació que obligarà Sir Blum, cap dels Servies d'Informació del Ministeri d'Assumptes Estrangers encarregat de l'àrea del Mediterrani compresa entre Espanya, França, Itàlia i el nord d'Àfrica, a exclamar: «Maleït català!».

No obstant això, ni ell ni ningú són conscients que estan assistint al naixement d'una veritable llegenda: la llegenda d'Alí Bei.

Loading...Deja un comentarioCaptcha

Información y reglas